12 roliga sätt att dekorera påskägg tillsammans med barnen

Författare: Mylo | Datum: April 11, 2020

Har du inga idéer kvar om hur du ska måla äggen? Här har vi några enkla och super roliga idéer till dig, som du kan prova hemma med dina barn under denna period.

1. Ägg med glatt ansikte – Emoji ägg

Förmodligen den enklaste metoden när det gäller att måla ägg är att rita ett leende på dem med tuschpenna eller akvareller och en pensel. Prova alla slags roliga kombinationer tillsammans!

2. Ägg-kanin

Du behöver ägg, ett vitt tyg , rosa och svarta tuschpennor, lim och vita små tofsar. Klipp ut några ovala och avlånga former från tyget för kaninens öron, och lika många runda former från tyget – för tassarna. På dem kan du måla konturer med den rosa tuschpennan för att forma öronen och benen. Limma sedan bitarna av tyget på äggen och rita kaninernas ansikte (ögon, nos, mun och mustasch) med svarta och rosa tuschpennor. Tofsarna kommer att limmas som kaninens svans.

3.Färgade ägg med bakpulver är en underbar aktivitet för barn som är passionerade för vetenskapliga experiment! 

Lägg ½ kopp bakpulver i en kastrull, tillsätt 1-2 tsk temperapulver och blanda försiktigt. Lägg ett ägg i en kastrull och häll vit vinäger över den. I kontakt med blandningen med bakpulver kommer vinägrett att göra ett färgat skum som kommer att täcka ägget. Du kan ta ut den från kastrullen med en tång och låta den torka i en äggkartong. Du kan prova olika färgkombinationer! Var dock försiktig – temperamålningen är inte ätbar, så om du använder kokta ägg och färgen visas på vitan kan de inte ätas.

4. Färgade ägg med flytande färg

Ta en ziplock-påse, vrid kanterna och låt barnen lägga vätskefärgen i påsen – vilken kombination av färger som helst, detta är otroligt roligt! Lägg ett ägg i påsen, stäng påsen ordentligt och rulla ägget i färger. Det färgade ägget kan tas ut med en tång eller en handske och läggas i en äggkartong för att torka. Påsen kan tvättas med vatten och återanvändas. Färgerna är inte ätbara så se till att barnen inte äter kokta ägg som har färg på vitan.

5. Ägg och akvareller

För små konstnärer, som inte är rädda för att göra lite röra, här ett annat roligt sätt att färga ägg. Använd en liten kopp eller kastrull, akvareller och en pipett. Allt du behöver göra är att ge barnen vita ägg, varje ägg ska läggas i en liten kopp eller kastrull, förbered dina favorit färg akvareller och en pipett som ska användas för att droppa vattnet på äggen. Akvareller är inte ätbara, så var försiktig så att du inte äter kokta ägg om vitan är färgad av akvarellerna. Ett alternativ är att använda skalet på de ägg som du har spillt ut innehållet. Genom att göra ett hål i ena änden.- det här är fantastiska målade ägg!

6. Ägg och karamellfärg 

Om du har en bricka, några servetter , matfärg och en sprayflaska. För att blanda ett glas vinäger med vatten, är detta den perfekta aktiviteten! Sprid ut servetterna på brickan, släpp färgämnet på dem i önskad kombination, och spraya sedan vinägerblandningen med vatten. Svep in äggen i servetterna och lägg dem i en påse och knyt den. Låt dem ligga där i några timmar (vi försökte 4 timmar) och njut sedan av resultatet!

7. Minioner av ägg

Du behöver blå och gul färg – du kan använda karamellfärg, äggfärg eller akvareller. Måla halva sidan av ägget blått och andra sidan gul. Använd lim för att klistra på rörliga ögon. Använd också en svart tuschpenna för att rita till glasögon och ett leende på ägg-minionen.

8. Ägg – monster

Super kul att göra och väldigt enkelt – allt du behöver för dessa ägg är färg. (du kan använda naturliga färger, flytande färg, akvareller eller karamellfärg), några rörliga ögon, lim och tuschpenna. Måla äggen, klistra sedan in ögonen och rita monstrets ansikte så kreativt du kan!

9. Ägg- Sjuprickig nyckelpiga

Ett annat enkelt och roligt sätt att få ett påskägg till liv! Måla dem i röd färg sedan använd en svart tuschpenna (den spetsiga sidan) på äggen. Rita en linje i mitten och rita svarta prickar så att de ser ut som glada hejarklacksledare. Du kan använda svart tråd för att limma på antenner och ben.

10. Ägg-bläckfisk

Om du har några färgglada filtpärlor i huset, är dessa ägg det perfekta valet! Trä på 8 pärlor av samma storlek och färg på en tråd, knyt ihop tråden så det blir en cirkel. Färga ett ägg och rita ögon med en tuschpenna och placera den sedan i cirkeln av pärlorna. Det ger ett bra stöd när du vill äta ägget!

11. Gräddfärgade ägg

För att få några intressanta färger behöver du vispad grädde, olika karamellfärger och muffinsformer. Fyll muffinsformerna med vispad grädde, tillsätt några droppar färg i varje form – du kan använda färgblandningar för specialeffekter. Blanda med en tandpetare, lägg sedan ett ägg i varje form. Låt den ligga där i 10 minuter och vänd sedan den i ytterligare 10 minuter till. Tvätta dem med lite vatten och låt dem sedan torka.

12. Ägg och vaxpennor

För små konstnärer är detta en underbar aktivitet. Du behöver bara kokta ägg, vaxpennor och mycket fantasi för att rita dina favoritformer. Var försiktig – äggen måste vara varma för att du ska kunna rita dem med vaxpennor!

Vilka av dessa metoder är din favorit?