Mylos team av kreativa och vänliga vänner

Författare: Mylo | Datum: May 14, 2020

Har du någonsin undrat vilka författarna är bakom ditt barns favoritböcker? Vad är deras fritidsintressen? Hur kom de på denna berättelse? Vad motiverade och inspirerade dem?

Nåväl, här är Mylos vänner, de som hjälpte honom att skriva och illustrera dessa fantastiska berättelser som du kan anpassa för att skapa en unik bok för ditt barn.

Réka Kárpát är Mylos första och bästa vän. Det är hon som skrev och illustrerade boken där Mylo är en av karaktärerna. Hon är väldigt kreativ och lekfull och bryr sig alltid om balansen mellan naturen och människorna. Sedan hon mötte Mylo har hon alltid haft idéer om speciella texter och bilder som Mylo kan använda för att hjälpa barnen att förstå hur man kan skydda världen runt om. Réka ville verkligen skriva en barnhistoria som kunde hjälpa barn att förstå hur naturen kan hjälpa människor och hur vi alla kan hitta en balans mellan modern teknik och allt som är naturligt omkring oss.

Anna Benczèdi är författaren och illustratören av vår bok som handlar om den stora och mystiska varelsen som barn möter bland avfallet i havet. Hon har alltid gillat att gå på bergsspår, spela fiol, men särskilt rita och läsa. När hon träffade Mylo var hon väldigt glad över att dela med sig av sina berättelser. De valde en tillsammans, som var inspirerad av en resa till vattnet där Anna upptäckte en söt krabba som var fångad i plastpåsar.  Anna har förverkligat sin idé med mycket hängivenhet och har även skapat underbara illustrationer för berättelsetexten.

Ana Neghină har varit passionerad av att rita sedan hon var barn. Hon älskar blommor väldigt mycket och var oerhört glad när möjligheten om att illustrera vår bok om bin uppstod. Ana tolkade bokens text till bilder med stor passion och föreställde sig själv som barn i huvudpersonens roll. I sin barndom har hon också föreställt sig att hon kunde flyga över berg och slätter. Därför älskade hon berättalsen om resan på baksidan av en trollslända.

Antim Marius är också en av våra illustratörer, som brinner för havets vågor och mysterierna i det djupa vattnet. Varje gång han besöker stränder eller när han dyker efter förlorade skatter, samlar han också in skräp som lämnas av andra människor eller som bärs av havets vågor. Han har hjälpt oss att illustrera boken som handlar om vinterns mysterium. Till den har han inspirerats ifrån bilder från sin barndom i staden han växte upp i. Vi ser fram emot att berätta vad han kommer att upptäcka i år när han dyker – det kommer bli ett nytt ämne för en ny spännande historia!

Iulia Burtea är författaren till vår berättelse som handlar om bin, blommor och trollsländor. Hon har publicerat böcker för barn förrut och tycker om att skriva dikter för de små. Hon brinner för allt som är naturligt, hon älskar glass och varje gång vi träffar henne berättar hon en hel del saker, som är väldigt intressanta. Iulia skulle också vilja leva i en berättelse och hon skulle vara en rolig karaktär om det hände – vi hoppas kunna skriva en berättelse om detta ämne snart!

Raluca Drozan har länge samlat in idéer för berättelser och noveller. Hon samlar dem från alla runt omkring sig, från de mest överraskande platserna. Vissa idéer kommer från att en snigel korsar hennes väg, andra idéer från det torra gräset på hästarnas betesmark, och vissa idéer är som vävda av moln. Steg för steg upptäckte hon att allting på något sätt är kopplat till naturen omkring oss. Hon utforskade världen och upptäckte Mylo på en promenad på de soliga kullarna och bergen runt sin stad. Genom att höra mycket om det förfinade hon i sitt sinne historien om vinterns mysterium, som hon senare tolkade till en text för barn.

Adrian Barbu har varit till stor hjälp för oss alla! Alla våra böcker har gått genom hans händer för noggrann redigering. Faktum är att han brinner för att redigera texter, precis som han brinner för att skapa illustrationer och serier, skriva, spela gitarr och spendera så mycket tid i naturen som möjligt. Han gillade verkligen idén om att skapa barnböcker om naturen, vilket hjälper honom att förstå miljöproblemen, särskilt med tanke på att han försöker lära sina barn om detta.

Vi väntar på att lägga till fler vänner på vår lista! Vem står näst på tur?