7 idéer för att stimulera barnens kreativitet genom ritning

Författare: Mylo | Datum: May 17, 2020

I skolan uppmuntras barnen att rita, redan vid tidig ålder. Detta beror på att ritning hjälper stimulera barnens kreativitet under deras första år. Ritning är ett speciellt sätt för barn att utforska världen runt sig och utveckla sin personlighet.

Låt oss se några enkla sätt att hjälpa barnen att utveckla sin kreativitet även hemma.

  1. Låt dem rita på vita papper utan färdiga former. De färdiga formerna hjälper barn när de ska färglägga men de kan inte lägga till egna former. Genom att rita på vita papper kan barn släppa loss sin fantasi och uttrycka sin originalitet.
  2. Utmana dem till att rita saker som de inte gillar eller som skrämmer de, fast på ett roligt sätt.
  3. Låt dem inspireras av naturen. Barn ritar vanligtvis blommor och djur, som de gillar. Du kan stimulera deras kreativitet genom att utmana dem att rita element från naturen på ett ovanligt och fantastiskt sätt.
  4. Skapa berättelser tillsammans med enkla element och beskriv karaktärerna, och be dem sedan att rita karaktärerna. Du kommer att få se hur barnen föreställde sig dem.
  5. Utnyttja olika händelser och helgdagar och be de små barnen rita något som handlar om det – det är en fantastisk möjlighet att se vad som imponerar dem om dessa helgdagar.
  6. Be dem berätta en historia med bilder. Det är som att skapa din egen serietidning! Det hjälper inte bara barn att utveckla sin kreativitet genom ritning, utan denna aktivitet ökar deras förmåga att berätta saker.
  7. Rita och lek tillsammans som en familj. Familjetid är ett utmärkt tillfälle att stimulera barns kreativitet med hjälp av ritlekar. Dessutom hjälper familjeaktiviteterna att förbättra relationerna bland familjemedlemmar samt  familjedynamiken.

Behöver du fler idéer för aktiviteter som involverar ritning? Läs också vår artikel Varför är ritning och färgläggning viktiga för barnens utveckling.